Як боротися із домашнім насильством

Як боротися із домашнім насильством

За статистикою, 68% українських жінок в тій чи іншій мірі зазнавали домашнього насильства, але менше 2% з них звертається за допомогою до державних органів влади.

Одним з найважливіших кроків у питанні системної протидії насильству є бажання жінок захищати свої права. Союзниками у боротьбі за права жінок насамперед є громадські об’єднання, які займаються захистом прав жінок та боротьбою з гендерною нерівністю.

Законом України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» поліція отримала ще більше інструментів для покарання кривдників. За домашнє насильство передбачена не тільки адміністративна відповідальність, але й кримінальна — у разі його систематичності. Окремо стоїть питання притягнення до кримінальної відповідальності кривдників за фізичне насильство і завдання тілесних ушкоджень. Крім того, поліція зараз має можливість обмежувати всі контакти кривдників з жертвами. Для цього запроваджений механізм винесення заборонного та обмежувального приписів. Також триває створення центрів допомоги постраждалим від насильства, де жертви зможуть тимчасово знайти прихисток від кривдника.

223
RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!

О мой Блог

Admin 1 год назад
1. «Алиса в стране чудес» была запрещена в Китае из-за наличия в книге говорящих зверей. 2. Дж.Р.Р.
Admin 1 год назад
В теории этики и морали Платона невидимость играла главную роль.
Admin 1 год назад
Чтобы нормально жить в нынешних условиях, интеллектуальные способности совсем не нужны.
Manager 2 года назад
В Одессе Киевский районный суд удовлетворил иск одесситки, которую отстранили от должности из госуни