Як купити квартиру без ріелтора в Луцьку: покрокова інструкція

Як купити квартиру без ріелтора в Луцьку: покрокова інструкція

Придбання квартири – складний процес. Щоб спростити процедуру, найлегше звернутися до ріелтора. Однак особи, які надають подібні послуги, найчастіше беруть велику плату за свою працю. Її розмір може складати 13% від вартості нерухомості. Якщо людина хоче заощадити, вона повинна розібратися, як купити квартиру без ріелтора.

Здійснити операцію самостійно більш, ніж реально. Людині належить з'ясувати, де шукати квартиру, а також розібратися, на що звернути увагу при первинному огляді приміщення. Додатково необхідно з'ясувати, як буде здійснюватися оформлення угоди купівлі-продажу з власником квартири. Процедура вимагає прийняття до уваги переліку особливостей. Додатково потрібно вивчити нюанси, що дозволяють уникнути зустрічі з шахраями.

Пошук відповідних пропозицій від власників квартир

Почати пошук квартири можна, переглянувши оголошення в газетах. Статистика показує, що досить багато власників приміщень користується старими способами доведення інформації до потенційних клієнтів.

Зіткнувшись з необхідністю пошуку житла для придбання, варто взяти до уваги наступні поради:

  • Не варто розраховувати на пропозицію, що дозволяє придбати приміщення на 10-20% дешевше ринкової ціни. За допомогою таких оголошень ріелтори нерідко залучають клієнтів. На ринку дійсно можуть з'явитися подібні оголошення. Однак на практиці зустріти їх вдається вкрай рідка.
  • Якщо квартира продається терміново, необхідно звернути пильну увагу на наявність усієї документації. Це допоможе уникнути складнощів надалі.
  • Якщо у людини є необхідна сума коштів на придбання приміщення, не варто повідомляти про це. Шахраї можуть скористатися подібною інформацією.

Переваги та недоліки покупки житла без ріелтора

Самостійна купівля-продаж квартири в Луцьку без посередника пов'язана з рядом переваг та недоліків.

У перелік плюсів використання методу входить:

  • посередники не завжди виправдовують очікування клієнтів;
  • під час пошуку квартири людина може завести нові знайомства;
  • громадянин зможе заощадити на послугах посередників;
  • громадянин зможе знайти саме те приміщення, яке йому найбільше підходить;
  • людина позбавить себе від ризику бути обкраденим ріелтором.

Однак недоліків придбання майна без посередника на вторинному ринку також багато. Громадянин повинен заздалегідь розуміти, що пошук відповідного житла може зайняти значно більше часу, ніж він очікує. Надійний ріелтор зможе знайти приміщення, яке відповідає вимогам громадянина, значно швидше. Річ у тому, що такі організації мають власні клієнтські бази, доступ до яких у звичайних користувачів може бути відсутнім. Часто посередники захищають клієнтів від ризику зіткнутися з шахраями.

На що звертати увагу під час огляду житла?

Якщо виконується самостійна покупка квартири без ріелтора, допомогти в здійсненні дій зможе покрокова інструкція. Дотримуючись її пунктів, людина зможе істотно спростити процес. У будь-якій схемі буде присутня необхідність в проведенні огляду приміщення.

Проведення ремонту надалі може призвести до того, що новому власнику квартири доведеться витратити додатково велику суму грошових коштів. Потім потрібно перевірити функціонування всіх комунікацій в квартирі.

Потенційний покупець, що вибирає житло без агентства, повинен:

  • включити холодну та гарячу воду у всіх кранах;
  • включити світло в кожній кімнаті квартири;
  • перевірити температуру батареї, якщо огляд проходить взимку;
  • подивитися в вікна та упевнитися, що інші будови не загороджують денне світло;
  • перевірити чи є лічильники.

Місце знаходження житла також має великий вплив. Приміщення, продаж якого здійснюється, може повністю влаштувати людини, однак бути розташоване далеко від магазину, дитячих освітніх установ або метро. Для деяких покупців важливий пейзаж за вікном. Ряд осіб звертає увагу на присутність автомобільної стоянки та дитячого майданчика. Щоб надалі не випробувати неприємних почуттів через покупку не тієї нерухомості, рекомендується заздалегідь прогулятися по району та ще раз обдумати придбання вторинного житла.

Оформлення договору купівлі житлової нерухомості

Для оформлення договору купівлі житла власник приміщення повинен надати повний пакет документів, в який необхідно включити:

  • свідоцтво з державного реєстру майнових прав;
  • паспорта всіх господарів квартири;
  • довідка органів опіки, якщо власником частки є дитина;
  • папір, що підтверджує появу права власності на квартиру у продавця.

Без вищевказаних паперів укласти угоду не вдасться. Вся документація повинна бути справжньою. Якщо власник житла перебуває у шлюбі, потрібна письмова згода чоловіка на реалізацію приміщення. Продавець повинен мати технічний та кадастровий паспорт на нерухомість.

538
RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!