Наскільки вигідно купувати житло з ремонтом?

Наскільки вигідно купувати житло з ремонтом?

Багатьох українців турбує питання покупки квартири в новобудові з ремонтом від забудовника. Це пов'язано з тим, що будівельні компанії пропонують різні варіанти обробки, від яких залежить підсумкова ціна житлоплощі. 

При цьому більшість будівельних компаній здають житло без ремонту, в яке не вийде в'їхати в перші місяці після покупки. Саме проблема з переїздом змушує людей задуматися про квартири з фінішною обробкою. Але перш ніж вибрати варіант що підходить важливо розібратися з особливостями кожного з них.

Квартира з чорновою обробкою

При введенні новобудови в експлуатацію зазвичай забудовники продають квартири з чорновим ремонтом. Простіше кажучи покупець отримує житлоплощу в наступному стані:

  • із цементною стяжкою на підлозі у всіх приміщеннях;
  • з обштукатуреними поверхнями стін та стелі;
  • з вхідними дверима;
  • з заскленим балконом та металопластиковими віконними системами;
  • з готовою опалювальною системою в кімнатах, підведеними водопроводом, каналізацією, газом та електрикою.

Простіше кажучи таке житло має необхідний мінімум, щоб об'єкт був прийнятий державною комісією. Чорнова обробка не має на увазі установку сантехніки, газової плити та навіть електричних приладів: лампочок, розеток та вимикачів. Тому нормальне життя в такій квартирі не можлива без попереднього ремонту.

Хоча багатьма покупцями така особливість сприймається, як можливість втілити власні дизайнерські ідеї. Плюс до всього не потрібно платити за ремонт, забудовника, який зазвичай потрібно переробляти. Однак проблеми зі швидким переїздом та додаткові фінансові витрати змушують задуматися перед покупкою такого варіанту житлової нерухомості в новобудові.

Чистий варіант ремонту

Під чистою обробкою нерухомості мається на увазі повна готовність житла до проживання новоселів. Крім металевих дверей на вході та металопластикових вікон квартира з чистою обробкою має на увазі:

  • недорогий лінолеум на підлозі;
  • пофарбовану стелю;
  • шпалери на стінах у всіх кімнатах;
  • встановлені вимикачі та розетки;
  • двері між кімнатами;
  • сантехніка на кухні та в санвузлі;
  • кахельна плитка у ванній.

Зазвичай таку обробку виконують в панельних та монолітних будинках в середньому ціновому сегменті. Основною перевагою такого варіанту є можливість заселення відразу після покупки. Така житлоплоща підійде сім'ям, котрі погодилася на іпотечний кредит або придбали житло на останні гроші. Однак перш ніж інвестувати в нерухомість важливо досконально вивчити переваги та недоліки ремонту від забудовника.

Як ремонт впливає на вартість житла?

Різниця у вартості квадратного метра житлоплощі без ремонту та з фінішною обробкою може становити до 30%. Все залежить від умов, прописаних у договорі, укладеному з будівельною компанією. При цьому фахівці радять досконально ознайомитися з проектом оздоблення квартири, що дозволить в разі виявлення проблем вимагати їх усунення або грошової компенсації від забудовника.

Якщо покупець не планує використовувати нестандартні рішення в обробці квартири, то оптимальним стане покупка житла з обробкою. 

Це вигідно не тільки з боку швидкості переїзду, а й з фінансової точки зору, через те що навіть бюджетний ремонт, виконаний власними силами рідко обходиться дешевше послуг забудовника.

Природно, остаточний вибір обробки у квартирі залишається тільки за покупцем. Хтось вважає за краще самостійну дорогу обробку бюджетному ремонту від забудовника. Комусь не хочеться займатися дорогим та виснажливим ремонтом. Тому кожен відштовхується від своїх уподобань та можливостей.

429
RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!